Morskjærlighet er drivstoffet som gjør det mulig for et vanlig menneske å gjøre det umulige.


onsdag 17. juli 2013

Når man ikke finner det man vil ha...

...er man rett og slett nødt til å lage det selv.

Jeg har hele våren og sommeren vært på jakt etter en ting, nemlig en dongeri(jeans) knebukse med vaffelsøm nede. Har sett så mange som har dette, men finer det ikke i noen butikker. I grunn har jeg sett lite til knebukser i det hele tatt. Så hva gjør man da, jo man lager selv.

Jeg er ingen reser på symaskin, men har prøvd meg noen ganger så jeg kan sy en rett søm i det minste. Jeg synes vaffelsøm her så fint, så tidligere i sommer prøvde jeg meg på en kjole til lillesnuppa. Den ble sånn ganske ok, så jeg kjøpte inn ny strikk og tenkte at dette skulle jeg klare. Jeg har en bukse som alltid har vært for kort. Har brettet den opp tidligere og brukt den på halvvarme dager, så tenkte at denne passet perfekt. Den har rett bein, altså litt vidde nedenfor knærne...og det er litt greit når en skal sy vaffelsøm.

Strikken spoler jeg inn på en vanlig undertrådspole, så bruker jeg vanlig sytråd på overtråden. TRe maskinen på vanlig måte og hent opp undertråden.

Jeg klippet buksa ett par cm lenger enn jeg ville ha den, så bruker jeg de ekstra cm til innbrett. Jeg syr innbretten med strikk også. Da er det bare til å sy runde på runde. Jeg legger "foten" kant i kant med forrige søm, så blir det passe avstand mellom vaffelsømmene. På denne buksa hadde jeg 12 sømmer.
Jeg fester sømmene ved å sy litt over,(for lang) for hver runde.

Da jeg var ferdig, og hadde klippet av alle endene fant jeg ut at buksa ble litt for vid helt nederst så da sydde jeg den inn litt nederst. Begynner helt ute i sømmen og syr mer og mer innover (ikke mye som skal til), og avslutter nederst med å feste tråden.

Kanskje ikke så enkelt å forstå fremgangsmåte, men det er jo bare å spørr om du står fast å har lyst å prøve å gjøre det samme.

Ble i alle fall veldig fornøyd med resultatet. Å så var det jo så godt som gratis.
Jadda, ser at jeg har skjøina ut litt her og der, men er da ikke skredder heller ;-)

En annen ting jeg ser....VI VIL HA MER SOL PÅ VESTLANDET
2 kommentarer:

  1. Så utrolig smart, skulle ønske man kunne sy....

    SvarSlett
  2. Kjempebra!!! Du er virkelig i siget med symaskinen. Skal me reise på kurs i lag i høst? Eg har lyst å kurse meg for å få ny giv.. eller kan eg få giv av deg ;-)

    SvarSlett

Koselig med en liten hilsen

Related Posts with Thumbnails