Morskjærlighet er drivstoffet som gjør det mulig for et vanlig menneske å gjøre det umulige.


søndag 28. juli 2013

Fjellferie

Da har vi hatt den første av to ferieturer denne sommeren. Turen gikk til Vågsli i Telemark på firmahytta til barnehagen jeg jobber i. Hytta er ganske ny og veldig fin...men glemte jo helt å ta bilder av den.

Men bilder ble det i hopetal. Fantastisk natur og smilende barn...mange sommerminner å ta vare på. Me oss på turen var verdens beste tante, som elsker fjellet...

Første dagen hadde vi oss en skikkelig fjelltur. Målet var egentlig Vesle nup, men skjønte raskt at det var litt for store ambisjoner, men jammen var vi ikke langt unna.
 Turen starter rett opp fra Haukeliseter.  Ganske bratt stigning...og tungt for en meget utrent mamma...men ingen heft for spreke unger. Den som måtte stoppe å puste litt var meg. Ungene smilte og spratt oppover som fjellgeiter.
 Det var skikkelig flott vær på turen, sol og varmt, så drikkepauser var påkrevd.
 Helt fantastisk natur, som bergtok meg aldeles.

 Det var langt å gå, så det ble en del stopp underveis. Vi hadde jo tross alt med oss 3 unger som skulle ha en god tur. Litt buldring på store steiner er moro.

 Langt der borte ligger det nye målet. Opp på 1301 moh. Opp i snøen å ake mitt i juli, og i shorts.
 Og opp kom vi jammen meg. Jammen er tante god på å motivere både store og små til å bare klare noen meter til.  Er skikkelig imponert over hvor flinke disse ungene er til å gå på.
Og spesielt denne snuppa her. De to store ble slitne, og ville egentlig gi opp i ny og ne...Men snuppa lekte, sang og koste skikkelig på veien innover. Her fylte hun opp flaska si fra en fjellbekk.
Nydelig.....

Som sagt opp i 1301 moh. på tur i 6,5 time. En super flott tur, som ungene er skikkelig stolte over å ha gjennomført. Vi er ikke fjellvante folk, og ikke særlig trente så dette er noe enhver familie kan få til. En må ikke gå like langt. En liten tur innover på fjellet gir mange flotte naturopplevelser.

Dag to var nok en tur mer i ungenes ånd. Det er nemlig laget en ny natursti som går rundt Arbuvollen. Den går langs vannet og elva, har fiskemuligheter, grillplasser og badeplass. Vi brukte god tid, tok oss tid til både fiske og bade flere steder. Ingen fisk, men mye bading og soling ble det. Så avsluttet vi turen med en is på Arbuvollen Kiosk.Nå har vi hatt noen nydelige dager etter vi kom hjem, med bading i sjøen, grilling og sene kvelder. Snart kommer far i huset hjem fra havet... da er vi klar for en ukes bilferie først litt i Norge, så en lang helg i Danmark. Det gleder vi oss stort til. 

3 kommentarer:

 1. Ingenting er som norsk natur! Herlig å kunne løpe rundt sommerkledd i slikt terreng. Vakre bilder av skjønne barn :)

  SvarSlett
 2. Herlige bilder. Sprekingane!
  Gleder oss til Danmark vi også.

  SvarSlett
 3. Ser ut som ein fine tur:-) Fine bilder du har tatt og:-)
  Ha ei fin veke:-)
  Gina

  SvarSlett

Koselig med en liten hilsen

Related Posts with Thumbnails