Morskjærlighet er drivstoffet som gjør det mulig for et vanlig menneske å gjøre det umulige.


Mine håndarbeidsprosjekter

Her ligger litt av det jeg har laga... Somregel bruker jeg oppskrifter laget av andre. Prøver då å linke til eier av mønster eller blogg jeg har hentet oppskriften fra. Det jeg lager ut fra eget hode, forklarer jeg så godt det lr seg gjøre hva jeg har gjort.

Mitt siste prosjekt er ferdig. Jakke til storejenta. Den er laget helt etter eget hode, så her er det ingen oppskrift :-)

 Vaffelsøm
Shorts av en litt kort dongeribukse. Det finnes egen strikk som en spoler inn på undertråden på maskinen. Så syr man rettsøm på tvers av stoffstykket. En fot er avstanden mellom vaffelsømmene.


Oldemor/bestemorsruter.

Det finnes utallige oppskrifter å få tak i på nett. Min oppskrift er hentet fra boka Hekleglede. Det finnes også oppskrift på youtube. 


Da er det bare å hekle mange nok ruter til å lage teppe i ønsket størrelse.

Om en lager ruter i ulikt mønster, så er det lurt å legge rutene opp før en begynner å syr dem sammen, slik at en ser hvordan teppe ser ut når det er ferdig.

 Ferdig montert og tampet, klart for leveres en liten skjønn kar. 
Monstersett.


 Oppskrift på buksa er hentet her... men finnes i mange versjoner ute på nettet. Genser og lue er en blanding av oppskrifter funnet i gamle mønsterblad og så satt sammen til eget ønske. Husk at når en bruker oppskrifter som ikke hører til tråden så er det lurt å strikke en prøvelapp for å se at masketall stemmer. Det enkleste er å finne tråd med samme lengde pr/g og pinnestørrelse. Slike opplysninger står på nøstene.
 Heklet ball

Oppskrift fra boka Heklegleder. Jeg puttet en rangle inni, og fylte den med tøy. Tøy er best å bruke i leker som er beregnet for babyer/små barn og dyr. Da slipper en å få vatt dratt ut av leken og i munnen. Jeg fylte den vell mye, så nesten hele ranglelyden forsvant. Fant ut at det kanskje ikke var så dumt...hverken for barnets hørsel, eller foreldrenes irritasjonsnivå :-)
Strikket guttegenser med rundfelling

Oppskrifta på denne genseren er hentet fra Sandnes garn sitt mønsterhefte, "Til fjells". Pulsvarmere

Desse er laget etter eget hode, og etter som jeg ikke kan dette med å sy egne klær så ser de jammen meg ut deretter...he he
 Men mønsteret ser dere nå på bildet.
Jeg sydde et hjerte på fremsiden med maskin i en kontrastfarge, for så å sy sammen, etter størrelse på armen, etterpå.Skjørt, jente
 Brukte et skjørt jenta allerede hadde og tegnet ca mønster etter dette. Linning øverst er målt etter magestørrelse på jenta. Sydde i knapp og knapphull i siden på linningen.
Sydde opp kant nede på skjørtet, la på tyll og sydde over samme søm. Sydde så på linning. Sydde sammen skjørtet i siden til sist. Har prøvd meg på legg, to framme og to bak, for finere fall i skjørtet...men det ble ikke så veldig bra resultat. Er virkelig i startgropa når det kommer til egenproduskjon av klær
.
Mariusgenser, jente


Denne er strikket etter mønster fra Sandens garn, som alle de Mariusgenserene jeg har strikket.

 Det som er spesielt med denne genseren er at jeg har strikket vranborden på armene ekstra lange, og lagt inn tummelhull, etter ønsker fra hun som skulle ha genseren.Litt ekstra vidde i halsen er også etter ønske fra eier av genseren.

Fargene er også etter eget hode.

Det har blitt mange Mariusgensere, og andre Marius produkter etter denne.
Strikket Bunad
Husker ikke helt hvor jeg fant denne oppskriften, men lurer på om det ikke var i et ukeblad. De fleste trådleverandører har slike bunader som kan strikkes. Er utrolig fine synes jeg. Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Koselig med en liten hilsen

Related Posts with Thumbnails