Morskjærlighet er drivstoffet som gjør det mulig for et vanlig menneske å gjøre det umulige.


lørdag 25. august 2012

Helgekos

Da var det helg, og mors første uke på ny avdeling og i ny stilling er over. Gikk jo over all forventning. Rart at man skal bruke så mye energi på å fundere på hvordan noe skal bli, så blir alt bare flott.

Lille snuppa elsker å gå 4 dager i barnehagen. Hun løper inn på avdelingen sin og har nesten ikke tid til en hadekos fra mamman sin lenger. Det er jo nydelig. Vi har jo vært på naboavdelinger i et halvt år, så hun har vært å sett til meg mange ganger i løpet av det året...og jeg har nok passet litt ekstra på at hun har det bra i barnehagen. Nå nyter hun nok dagene der hun slipper å tenke på hvor jeg befinner meg til en hver tid, og hun kan bare leke og kose seg. De voksne synes sikkert det er helt ok at ikke jeg passer på at de gjør alt riktig med prinsessa mi heller.

I helga er vi hjemme og slapper av. Sjømannen vår har komt hjem..og i takt med sangen "det skal bli andre boller når papen kjem heim", så bakte mor og datter skillinger i dag morges. Er så koselig å ha god tid, sitte med kjøkkenbordet, småprate og se på at snuppa prøver å kjevle ut bolledeigen sin. En haug med sukker på ene siden, kanel i store mengder...noen store og noen små. Sjarmerende bakst som smaker supergodt.

Dette er oppskriften jeg stort sett bruker...rett og slett den som står bak på Regal hvetemel.

Ingredienser

750 g Regal hvetemel
150 g smør/margarin
50 g gjær
0,5 liter melk
90 g sukker
0,5 ts salt
1,5 ts kardemomme (kan sløyfes)
Fyll:
2 dl sukker
3 ss kanel
Evt. litt smeltet smør


Tillagning

1. Smuldre smøret i melet. Rør gjæren ut i lunken melk. Rør kardemomme, salt og sukker i melet, og tilsett melk til slutt. Elt deigen godt og hev til dobbel størrelse (ca 45 min). Ha gjerne deigen over vannbad for ekstra god heving.
2. Sukker og kanel røres sammen.
Kjevl deigen ut til et rektangel. Pensle med vann eller smeltet smør, og strø kanel og sukkerblandingen jevnt utover. Rull rektangelet sammen i lengderetningen. Skjær i ca 2 cm skiver og legg på en smurt bakeplate. Heves under et håndkle til dobbelt størrelse (ca 45 min)
3. Stekes i ca 8-10 minutter ved 225 grader.
 
 
Nå har vi vært på basar, og jammen ble det gevinst til alle i familien. Noen var mer fornøyd enn andre.. storesøster vandt stor cola og sjokolade, lille snupp rosa matboks og drikkeflaske, mens guttungen var så heldig å vinne rosa lysestake med rosa lys....ikke så fornøyd i grunn, men er jo litt av sjarmen det å vinne noe en ikke trenger, eller vil ha. Mor likte den godt.
 
Snart er far i huset klar med hjemmelaget pizza, lørdagskos og tv-tid. I morgen er det klart for fotball cup for storejenta. Vi håper på sol og stor vinnerlykke.
 
God helg alle gamle og nye lesere... Veldig koselig at det er så mange (mange for meg) som kikker innom her.


1 kommentar:

  1. Høres ut som en super helg:)Ønsker deg en fin uke med mann og barn. Koselig å følge bloggen din!

    SvarSlett

Koselig med en liten hilsen

Related Posts with Thumbnails