Morskjærlighet er drivstoffet som gjør det mulig for et vanlig menneske å gjøre det umulige.


tirsdag 14. august 2012

En siste ferietur


I helga hadde vi oss en siste ferietur. Siden far i huset er på sjøen i noen uker så hadde vi planlagt å reise med en venninne av mor. Vi har barn på ganske samme alder som leker utrolig fint sammen. Vi hadde slått på stortromma og leid en hytte med 12 sengeplasser, to bad med et boblebad. Jeg er som sagt tidligere ikke så glad i "god gammeldags camping", så når vi skal på tur og at på til bo to familier sammen, så trenger mor litt space and comfort. Og vi var veldig fornøyde med hytta. Vell i dyreste laget i forhold til vask og vedlikehold...men skal ikke klage altså. Den lå nydelig til ved elven som nærmeste nabo. Det var lav vannføring sog mange vadestener, så ungene satt stort sett mitt ute i elva så snart de hadde sjansen. Her hadde vi leid hytte.

Ingen konkrete planer var lagt, men vi hadde jo ikke så mange dagene så det første vi bestemte oss for var å gå i badeland. Med sol og sommervær så var vi ganske alene om den tanken. Til sammen var vi vell 5 familier som besøkte badeland den dagen. Deilig at ungene har skliene for seg selv, og at man kan nyte boblebadet helt alene...lillemor hadde til og med barnebassenget for seg selv. Og om vi savnet sola så var det jo bare å svømme ut i utendørsbassenget og boble seg litt der. Fabelaktig. Lunsjen den dagen skulle spises i badeland.....den tabben gjør vi ikke igjen. Det var rett og slett utrolig dårlig mat der desverre. Lurer på når mattilsynet var der sist, og ikke ante jeg at noen klarer å lage gummistrikk av kyllling... men det lar seg altså gjøre.... På tross av maten så hadde vi en utrolig koselig dag der.

På kvelden var det nydelig sol og vi valgte å grille i hagen. Noe ungene syntes var helt fantastisk...


Hvem nyter vell ikke sommeren, når man sitter langt oppe på fjellet i strålende sol, like ved elva og bare nyter freden..... Hva fisker de her da mon tro...

 Den beste "fisken" som finnes....marshmallows. Gikk endel av de den kvelden.

 Stians marinerte mais...mmmmmm Tusen takk for nydelig mat Stian.

På lørdagen våknet vi opp til strålende sol og varmt fint vær... vi hadde sett at det skulle være en strand i nærheten av sentrum og tok sikte på at det var et greit sted å tilbringe dagen. Kjøpte med litt godt mat, litt frukt og fant dette nydelige stedet. Helt fantastisk strand, med brygge, iskiosk, kano/båt/trøbåt utleie og gode fiskemuligheter. Helt utrolig at det finnes et slikt flott badested langt oppe på fjellet. Det var lekeplass ved siden av stranda så ungene fikk ikke tid til å kjede seg.


Magisk å bade samtidig som man ser snøen ligge i fjellsidene. Her koste vi oss masse. Mens lillemor tok seg en pust i bakken så vandret de andre på naturstien bort til jernmuseet som ligger på Hovden. Her fikk de lære litt om forskjellig helt tilbake til steinalderen. Alle ungene fikk med seg en stein/klump som minne.. Gøy med sånne annerledes opplevelser. Mor tøffet seg litt, og tok alle tre ungene med seg på kanotur. De to minste var ganske skeptisk, og faktisk en tanke paniske akkurat i det vi skulle dytte oss fra land...og det var vell ikke mer enn forventet siden det var første gang de satt i en slik ustødig båt...men etter en stund ute på vannet, når padlingen begynte å gli bra...ja da var det veldig morro for alle sammen og da timen var brukt opp var det ingen som ville på land.


Så var ferien over atter en gang og vi satte nesen hjemmover... En liten pause hadde vi oss, for å teste de berømte vafflene på Haukeliseter, jammen var de nomme nom de også. Av gammel vane bestilte mor 5 stk...så det ble en liten ekstra bit på alle sammen.
 I nydelig sommervær, på nesten tomme veier gikk turen hjem som en drøm. Ved hytta til mommi og bessen møtte vi plutselig en "vegg" . Fra å ha nydelig sol på Seljestad så kjørte vi rett inn i skodda og der ble vi resten av den dagen...
Nå er heldigvis sola fremme igjen her også. Da er jeg heldig som kan være ute å nyte sola hele dagen på jobb også.

Bare to dager igjen til skolestart...er dere klare??

1 kommentar:

  1. ÅÅ som vi koste oss!! Og helt utrolig at ungene ikke kjedet seg i det hele tatt!!
    Må gjentas en gang:) Klems

    SvarSlett

Koselig med en liten hilsen

Related Posts with Thumbnails