Morskjærlighet er drivstoffet som gjør det mulig for et vanlig menneske å gjøre det umulige.


torsdag 15. august 2013

Da var høsten her

Da var ferien over for denne gang. Vi har hatt noen flotte uker, og fått opplevd mye denne sommeren synes jeg. Vi kom faktsik hjem fra siste turen vår mandag morgen kl 6.30. Da var vi godt slitne og stupte rett i seng. Den turen skal jeg lage innlegg om senere tenkte jeg. 
 
Selv om det enda er noen få dager igjen av sommeren, så er høsten i gang. Ungene er tilbake i skolen, og lillemor er begynt i barnehagen.


Det er spennende med høsten. Eldste jenta vår begynner i 5. klasse, storskolen. Det er lett å se at hun begynner å bli "voksen". Flink til å hjelpe til i huset, passe på sine mindre søsken og klarer seg så utrolig godt selv i hverdagen. Skoleflink har hun alltid vært, så hun gleder seg til nye bøker med ny lærdom. Det er noe som gleder en mor.

Mellomste begynner i 3. klasse, og det er stas for nå skal han ha basseng. Å som han gleder seg. Da vi var i syden i april tok han sine første svømmetak helt på egen hånd. Han har hatt en ganske skummel opplevelse i vann for ett par år siden, der det rett og slett kunne ha gått riktig ille (grøss) så han har vært veldig skeptisk til svømming i det hele tatt. Men etter mye overtalelse og pappas sterke armer i nærheten turte han å prøve, og i sommer har vi prioritert mye badeliv...det har gjort susen. Han er blitt veldig flink til å svømme, og veldig trygg i vannet. Så basseng vil nok bli det kjekkeste faget på skolen dette året.

 
Lillemor skal begynne på blå gruppe på mandag. Nest størst i barnehagen. Det er egentlig den beste gruppen å være på. Her går de mye, og til dels lange turer, noe snuppa vår elsker. De får også turer som er lenger borte fra barnehagen å må da kjøre den berømte barnehagebussen. Det er stor stas. En annen ting lillemor gleder seg veldig til er å få besøk av en ekte sykebil. Det er nemlig bare de på blå gruppe som får besøk av den...der får de prøve å ligge på båre, får på bandasje...å snakke med de som kjører. Utrolig spennende.


For mor i huset er det også litt forandringer denne høsten. Ny avdeling i barnehagen venter i morgen. De voksne kjenner jeg sånn noe lunde fra før, vi jobber da tross alt i samme barnehage, men jeg har ikke jobbet med dem tidligere. Ungene har jo snakket litt med ute, men kan ikke navna på alle...å de kjenner ikke meg, så det blir en liten prosess å jobbe seg inn i hverdagen deres. Skal nok finne på mye gøy utover høsten. Heldigvis blir jeg nabo med min gamle avdeling, så jeg kan stikke hode inn dit, å stjele meg noen minutter der når savnet blir for stort.

Som dere skjønner er vi i gang her. Jobb, skole, barnehage, middag, lekser, fotball, Jum, piano, gitar, tur, cup, øving, konsert, venner, overnatting, bursdag, gym klær, drakter, husvask, klesvask, lekeplassen, dugnad, foreldremøter....alt som hører hverdagen til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Koselig med en liten hilsen

Related Posts with Thumbnails