Morskjærlighet er drivstoffet som gjør det mulig for et vanlig menneske å gjøre det umulige.


torsdag 31. januar 2013

Storejenta sitt soverom

Da var det endelig ferdig. Det som har vært høstens og vinterens stor prosjekt. Det er vell helst tanker, planlegging og vindustitting som har tatt mest tid, men når far i huset hadde tre uker hjemme nå etter nyttår så var det bare å hive seg rundt å få ting gjort.

Eieren av rommet er vår eldste datter som akkurat har hatt 10 års dag. Det er en jente med ben i nesa, og egne meninger. Hun har selv vært på byggevarebutikken og tatt med seg fargeprøver hjem, og brukt mye tid på å velge de fargene hun ville ha. Det hun var mest sikker på var at hun ville ha en vegg lilla. Etter litt om og menn fant hun en som var både klar og frisk i fargen. De tre andre veggene ville hun ha i en grå farge. Etter å ha sett den vi valgte til vårt soverom (kommer på bloggen senere), så ville hun ha den samme.

Så her kommer bilderaset...


  • Gråfargen er Marrakech
  • Den lilla heter dessverre ingen ting, men har bare en fargekode.
Ser at det ser veldig tomt ut på veggene på dette bildet, men føler ikke det når jeg står i rommet. Det kommer et hvit nattbord på siden av sengen, og lampen vil da bli flyttet ned fra vinduet til nattbordet. Gardiner kommer i morgen, men er foreløpig bare en slag tette persienner. Det blir med det til vi finner perfekte gardiner.
Senga er kjøpt på Skeidar og heter Valentine. Teppet fikk hun til jul og er kjøpt på IKEA . Rammene på veggen er også fra IKEA. Hjertet er en gave så det vet jeg ikke hvor er kjøpt. Har to rammer i samme stil som alt henger der som jeg vurderer å ha på den lilla veggen, men har tenkt litt på et stilig skilt, eller veggord. Hva synes du? Kanskje du har et helt annet tips også!

 Hemnes bokhylle (love) fra IKEA. Den er stor og romslig. Dype gode hyller, og mange hyller. Vi valgte å borre et lite hull i bakplaten slik at det var mulig å ha annlegget stående her. Veldig fornøyd med det. Liker ikke ledninger som ligger på rare steder nemlig. På øverste hylle er jentas samling av snøkuler. Har samlet i mange år, og har i fra flere land.

 Jeg var i København før jul, helt fantastisk tur by the way, og der var jeg inne på en butikk som straks ble min nye favoritt. Det er en kombi av interiør og klær og butikken heter Bahne.  Vet at nesten gang det er en mulighet for å finne en slik butikk så skal jeg ha bilen med, for det er skuffende lite som får plass i kofferten. Men disse fikk plass. Risballonger, flatpakket var de også. En koselig detalj som ikke alle andre har. De var i mange ulike varianter, og alle ungene har nå fått noen i taket på rommene sine.Ny kommode fra Jysk. Minner veldig om Malm fra IKEA. Ramme fra IKEA, blomst med potte fra Jysk. Smykkestativ er gave. Et syltetøyglass malt av jentas søskenbarn og gode venninne.
Speilet er fra Skeidar.


 Denne stilige lampen fant vi på salg på IKEA. Den gir et varmt og koselig lys, og lager små stjerner i rommet når det er mørkt ellers. Kos.


 Drømmefanger som jenta har laget selv. Fargene passer kanskje ikke perfekt sammen, men det er tross alt et barnerom og her er det absolutt plass til egne kunstverk, og selvvalgt pynt. Mor kan nok ikke bestemme alt.


 Synes dette hjertet er så nydelig. Det får henge over hode til jenta mi når hun sover.Litt stemningslys må til. Synes det ble veldig koselig.Alt i alt er vi veldig fornøyde både mor og datter. Selv om vi annser rommet for ferdig er det fortsatt plass til nye pyntegjenstander, bilder eller andre ting eieren av rommet måtte ønske å ha på rommet sitt.

Så da gjenstår det bare å gjøre alt det vi ikke gjorde mens vi holdt på her. Er to andre barnerom som nå må ryddes og vaskes etter som storesøster både har vært på overnatting og lekebesøk hos sine to søsken. Men helga er like om hjørnet, så da lar nok det seg ordne.

1 kommentar:

  1. Så koselig og fint rom hun har fått! Tenker hun er fornøyd!!
    Ha en fin helg =)

    SvarSlett

Koselig med en liten hilsen

Related Posts with Thumbnails