Morskjærlighet er drivstoffet som gjør det mulig for et vanlig menneske å gjøre det umulige.


onsdag 11. desember 2013

En fridag i julestria

En dag mitt i uka, mitt i julestria vi har ingen planer. Mor og far har fri fra jobb, lillemor fri fra barnehagen...og ingen planer etter skoletid.

Er selvsagt en del "burde, burde" som suser rundt i hode på mor nå sånn mitt i julestria, men skyver de unna med et håpefult- "til helga, kanskje"-  I dag er det nemlig avslapning og kos som står på tapetet...


Far i huset har laget pepperkakedeig og har store planer om at i kveld skal pepperkakehuset bygges.... Jeg er glad far tar på seg oppgaven, siden min erfaring er heller dårlig på området. Kjenner fingertuppene svir bare ved tanken. Har jo alltid planene klare og store, flotte hus...som skal pryde både blogg og instagran...men når man ikke engang klarer å lime de skeive bitene sammen så er det ikke mye håp. Veggene blir skeive, taket henger ikke sammen, og går bare ned til veggen ca mitt på...så er det den limen da... Har alltid et mål om å lage lim av eggehvite og melis...men dette er helt klart ikke min sterkeste side.
 Fjorårets skulle egentlig bli mummihuset. Vi hadde kjøpt inn former, så dette skulle nå bli bra. Men veggene ble ikke skikkelig stive, og de hadde jo ikke lik fasong...jeg brant jo selvsagt alle fingertuppene i forsøke på å få dette huset sammen....så ble til at jeg utsatte hele greia til ungene va i seng, så jeg fikk jobbe i fred, og brenne meg uten at noen hørte meg. .he he. Så ble det jo et slags hus som stod klart når ungene stod opp og de kunne være med å pynte. For det er vi nemlig knall god på. Men det minnet ikke så mye om Mummihuset da.. men ikke viktig!
 Året før hadde jeg vell bedre vett og kjøpte ferdighus. Kirke for at det skulle se litt flottere ut... men det ble jammen meg dårlig stemning da huset skulle knuses og ende opp i en haug på gulvet som pepperkakemel i stede for store harde biter fulle av nonstop, slik ungene faktisk er vandt til. Så ble med denne ene gangen at vi prøvde oss på kjøpehus.Så det blir jammen spennende å se hva mannen får til. Jeg skal sitte musestille i sofaen og strikke.... prøve å ikke blande meg inn å komme med "gode" råd, for da ender jeg vell opp etter leggetid, med all for varmt sukker i stekepanna i år også....og det vil jeg jo helst unngå.

Har dere laget pepperkakehus?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Koselig med en liten hilsen

Related Posts with Thumbnails