Morskjærlighet er drivstoffet som gjør det mulig for et vanlig menneske å gjøre det umulige.


tirsdag 19. november 2013

Tid for håndarbeid

Etter som jeg har falt litt ut av denne bloggverdenen, så er det muligens litt mer tid til andre ting. Ikke det...jeg har jo aldri vært en storblogger med flere innlegg om dagen...ei heller så mange i løpet av uka. Men litt oftere enn det det har vært denne høsten i alle fall. Men det gjør jo ikke noe. Helt greit å ha en blogg jeg kan skrive på når jeg har noe å si, og ikke bare for at jeg føler jeg må.

Litt dill å dall rundt i huset gjør jeg jo alltid. Flytter litt på pynten min, ser om den passer bedre andre steder... litt nye blomster å litt nye urner... men ikke de store forandringene etter at alle soverommene ble pusset opp.

Nytt skap på kjøkkenet har det blitt da. Et Hemnes skap fra Ikea. Fant det billig på salg på en kjøp/salg side på facebook. Måtte slå til siden det passet perfekt inn på mitt kjøkken. Har litt planer om ting og tang som skal gjøres der, men har ikke komt til det enda. Er super fornøyd med dette skapet da. fikk inn alt jeg ville ha, så da har jeg kvittet meg med det som stod i stua, og som ikke passet noe steder.

 Så vil jeg vise dere noe jeg ble veldig fornøyd med selv....Nemlig en ballonglampe/kulelampe


Såg noen som hadde lagt ut bilder av dette på nettet, og ble veldig inspirert. Så ganske enkelt ut, så er de jo så fine....
Et av tipsene for å få et bra resultat er å bruke vaselin på ballongen. Det hadde ikke jeg så da prøvde jeg med olje, det gikk helt fint
 *Olje
*Tapetlim
*Bomullstråd
*Ballong
...er det som skal til. Man blåser opp ballonger, smører den med olje, dypper tråden i limen og surrer rundt.
             Jeg surret ut en del tråd og la den i limen, for så å surret den rundt ballongen...jeg ville nemlig ikke ha mange trådender. Det funket ganske greit, selv om det ble litt søl av det på hender og slikt.




 Det tar ca tre dager før lampen er helt tørr. Da er det bare å sprekke ballongen så løsner den fra lampa het av seg selv.








Jeg kjøpte led-lys å la oppi. Det ble utrolig fint. Men man kan også kjøpe   vanlig lampeoppheng og henge den i taket med lyspære i.









I dag kom den første snøen her på Vestlandet, så da er vell sesongen for strikkeklær i gang. Jeg er selvsagt i gang med produksjon for lenge siden....kommer nok bilder, og kanskje en oppskrift etter hvert nå som bloggesperren har løsnet litt.

Ha en fin uke alle sammen


1 kommentar:

  1. Takk for kjempegrei beskrivelse av fremgangsmåten her :) Lurer på å lage meg noen små runde baller i en lenke til jul .. ;)

    Klem og ønske om en finfin dag.
    Catharina

    SvarSlett

Koselig med en liten hilsen

Related Posts with Thumbnails