Morskjærlighet er drivstoffet som gjør det mulig for et vanlig menneske å gjøre det umulige.


torsdag 21. februar 2013

Gjenbruk

Jeg er ikke så flink til å tenke gjenbruk i hverdagen. Ikke er jeg så kreativ (for uten med heklenål og strikkepinner), slik at jeg bruker tomme glass eller hermetikk bokser og slikt. Ikke er jeg så ofte innom gjenbruksbutikken heller....

Men av og til faller det skatter i fanget på meg. Slik som i dag. Eller er glad den ikke falt i fanget på meg, denne skatten er nemlig tung.

Vi jobbet overtid på avdelingen min i dag slik at vi kunne rydde og fikse den litt opp. Det er en gammel avdeling som er veldig slitt, men som dessverre ligger litt langt bak i prioriteringsrekken når det kommer til oppgradering. Så da trør vi til selv slik at hverdagen både for oss og ungene skal bli litt koseligere. I en slik prosess blir jo ting flyttet rundt, noe skal brukes og noe må kastes....og der dukker altså skatten min opp.

Et gammelt og slitt lekekjøkken. Det er litt strengere regler for hva som er greit å ha i en barnehage, enn det er for hva som er ok å ha å leke med hjemme i mitt. hus. Etter som lekekjøkkenet hadde en knekt hengsle, litt sprukken vask og slikt så skulle det nå kastes....Tilbød meg å kaste det rett i bagasjerommet på bilen min jeg... Åååå for en drøm for min 3 år gamle husmor. Hun fikk et lite rosa lekekjøkken i plast for 1,5 år siden. Nå er det blitt både for lavt og har fått hard medfart siden det ble en uteleke i sommer. Hun elsker å leke at hun lager mat, samt å leke kafè, så dette vil nok falle i smak.

 Tok det med hjem og skrubbet det med godt såpevann med litt klor oppi. Det fjernet alle gamle malingsflekker, og frisket opp treverket. Skrudde av den ødelagte døra (gjør egentlig ingenting at det er åpent synes jeg, men mannen kan dette med å lime treverk, fikse ny hengsle og borre nye hull så døra kommer nok opp igjen). Vasken skudde jeg av og la i klorvann, etterpå skrubbet jeg den også.

 Så var det jo bare å stasje med ting som snuppa allerede hadde. Litt panner og redskaper har hun allerede...

 En kurv som mor har heklet passet inn til å ha visp og stekespade i.

 Dette koppesettet fikk hun til jul, og er veldig flink til å passe på det, så alle delene er fortsatt på plass...det er her jeg får servert både kaffe og kaker fra " Kafè-en".

 Skuffer med plass til flere redskaper og bestikk...trenger kanskje litt mer av det. Ble skikkelig koselig, og gleder meg til snuppa kommer ned i morgen tidlig. Heldigvis begynner mor seint på jobb slik at snuppa får god tid til å leke før vi må avgårde i morgen.

 • Har du funnet noen genbruksskatter i det siste?
 • Er du god på å bruke embalasje...og hva lager du av det?? Tips er jeg nemlig glad i.

2 kommentarer:

 1. Så kjekt. Blir fornøyd snuppo i måro tidlig då :)

  Tanto på Stord

  SvarSlett
 2. Kjekt med gjennbruk:-)
  Nyt helgen i fjorden:-)

  SvarSlett

Koselig med en liten hilsen

Related Posts with Thumbnails