Morskjærlighet er drivstoffet som gjør det mulig for et vanlig menneske å gjøre det umulige.


mandag 6. februar 2012

Lange sokker

Da var jeg ferdig med nye sokker til storesnuppa. Var litt demotivert på den første sokken så den tok lang tid... Men var på kurs på fredag og da pleier strikkepinnene ha et bra høyt tempo...spesielt om jeg blir litt engasjert..he he Så vips var begge sokkene ferdige.


Sokkene har hullerad etter vrangbordet, der skal det egentlig være sløyfebånd....men fant ikke riktig farge så da ble det denne snåle snora som fikk plass der i dag. Mulig jeg tar å bestiller riktig farge fra stoff og stil. Har nemlig planer om et par til meg selv også, i grå. Da er det fint med lilla sløyfer til.


Var en litt annerledes oppskrift jeg fant denne gangen. Sokken er ganske brei øverst men skal felles bak nede på foten. Veldig greit for da blir sokken mer fast på foten.

Til jente str 9 år la jeg opp 56m  pinne nr 3. Strikk to cm en rett en vrang. Strikk en omg rett samtidig som du øker til 62 m. Strikk hullrad *2 m, 1 kast, 2 m rett sammen*, fra*-* omg ut. Strikk så over alle maskene og kasta slik at en får samme maske antall. Strikk 32 cm. Fell midt bak slik, velg en midtmaske bak på sokken. Strikk 2 masker vr sammen før midt maske og 2 rett sammen etter midtmaske hver 4. omgang til det er  44 m igjen. Sett så m fra de to pinnen bak på sokken på 1 pinne. Dette skal bli hæl. Strikk frem og tilbake, rett på retten og vrang på vrangsiden ca 15 ganger. Sett et merke ved midten på pinnen. Strïkk så 7 m forbi midtmasken, strikk 2 m vriddrett sammen, snu arbeidet. Ta den strikkede (dobbel) m løst av og strikk 7 m forbi midtmasken, strikk 2 r sammen. Snu og ta m løst av, strikk 7 m forbi midtmaske og strikk 2 m vr sammen, snu og ta m løst av. Strikk slik til det ikke er flere m igjen å felle.

Fordel maskene over på to pinner igjen. Plukk opp masker langs kanten på hælen slik at du igjen har likt antall m på hver pinne. Strikk videre på sokken til passe lengde på foten. Strikk så til midt på pinnen, strikk 2 m rett sammen, forstett rundt med felling på hver oinne til det er 3 m igjen på hver pinne. Dra en tråd gjennom alle maskene, og fest trådene.

Enjoy !!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Koselig med en liten hilsen

Related Posts with Thumbnails