Morskjærlighet er drivstoffet som gjør det mulig for et vanlig menneske å gjøre det umulige.


tirsdag 23. november 2010

Hestatenner

Det er et uttrykk som vi av og til bruker her vi bor. Da altså om personer som har store eller utstående tenner..... Ikke så pent å si da akkurat. Men altså nå skulle dette innlegget handle om ekte hestetenner, de som sitter i hestens munn.

I dag hadde vi nemlig besøk av veterinæren vår, for vaksine og tannstell. Det rare med vår dyrlege er at han er redd hester.. han ville nok aldri innrømmet det, men en mann som står 1 meter fra hesten, lener seg frem for å bedøve dyret før han starter er ikke helt trygg på det han driver med. Våre hester er veldig rolige dyr, men de trenger nok litt bedøvelse de også før tenner skal raspes. Hos den ene hesten hadde den ene hjørnetanna delt seg i to og sprikte i begge ender. den var helt råtten på ene siden og låg løst i munnen. Stakars hest. Tenk hvor vondt tannverk kan være i de små tennen våres... Da må det være grusomt å ha tannverk i de svære tennene.


Tanna ble fjernet, og de andre tennene ble raspet. To doser bedøvelse måtte til på den ene hesten. Etter de var ferdig behandlet stod de ute på beitet og vugget fra side til side helt i sin egen verden. Godt dopet! Tror vi lar de hvile noen dager før neste ridetur.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Koselig med en liten hilsen

Related Posts with Thumbnails