Morskjærlighet er drivstoffet som gjør det mulig for et vanlig menneske å gjøre det umulige.


søndag 19. mai 2013

"Fankastisk" pinsehelg

Det er uttrykket som lillemor bruker ofte her i huset. - Da e fankastisk! bryter hun ut når hun opplever eller ser noe som for henne er stort. Skal veldig lite til for å glede et barnehjerte så en løvetann, kaldt vann i bassenget, strålende sol og fuglesang er noe av det som har vært fankastisk denne helga.


 Det stod en liten løvetann så freidig og tilfreds
  på landeveiens grøftekant med sølevann til knes.
    Et bustehue lyste gult: Å nei, hvor jeg er fin!
Den hadde nettopp speilet seg i sølepytten sin.


I grøfta gikk en liten pjokk, som pjokker ofte går,
i våt og skitten kjeledress, med gult og bustet hår.
Han satte seg i søla ned og strakte ut ei hand
og nappet opp med rot og topp sin første løvetann

Nå er ikke lillemor en pjokk lenger, og dette er nok ikke hennes første løvetann. Men dogg er hun like begeistret for denne vakre skinnende blomsten, som karrer seg frem tidlig på våren som en av de aller første en kan plukke og gi til mor.
Det har vært noen fantastiske dager her etter en relativt våt 17.Mai. Så vi har utnyttet denne smaken vi har fått av sommer maksimalt. Ungene har fått vann i bassenget, de har hatt vannkrig med flasker og ballonger. Is blir hentet fra fryser uten tanke for hvilken dag det er i uka, og mor har plantet rundt i hagen, samtidig som brunfargen fra syden får en liten oppfriskning.
I dag tok vi turen til sjøen for å prøve fiskelykken. Er mange fine motiv for mors kamera der nede, og hver stein, og hver et nes er fylt av glade barndomsminner. Nå håper jeg at mine barn skal ha like mye glede av å bruke sjøen som jeg selv hadde, og har.

 Kanskje på tide å rett opp/fornye badebrygga vår.


 Krabbekrøll hadde nok ikke planer om å oppholde seg i en bøtte, eller bli fanget av en barnehånd... men det ble skjebnen dens i dag... Heldigvis for den så fikk den slippe ut i sjøen igjen etter at den var nøye studert og dokumentert.


 Lillemor beundrer storesøster som kan fiske med stoooor fiskestang.Ute på bryggekante
 stille satt vesle Knut
agnet forsiktig kroken
før han slapp snøret ut

Og dagens fangst var det denne flotte karen som stod for. "Ei pala", for enkelte (eldre) ikke nevneverdig blant fisker, men for barn som selv har fisket...den flotteste fangst. Mor tok fisken hjem, krydret og grillet den til kveldsmat....mmmm absolutt spisbar. Deilig å nyte sola fra bryggekanten


Slitt i vær og vind, is og kulde for å holde brygga til fjellet...nå er den i ferd med å gi opp kampen. Som ekte vikinger, var det klart for årets første bad. I 9 graders vann... Ungene er tøffest og svømte noen tak.
Noen måtte jo stå på land og ta bilder ;-)En svane kom inn i vika for å se hva alt oppstyret var.... ikke noe å styre over, mente nok den og skle rolig ut igjen....Langt å gå opp fra sjøen for små føtter, men når man kan plukke blomster underveis blir veien mye lettere å gå.  Når man i tillegg har gode venner i alle aldrer å dele de gode opplevelsene, det nydelige været og alt det andre fankastiske vi har fått oppleve denne pinsen med...ja da er livet godt å leve. Tusen takk for en nydelig helg Birgitte, Oskar og Tomine. Gleder oss allerede til neste gang.


1 kommentar:

Koselig med en liten hilsen

Related Posts with Thumbnails