Morskjærlighet er drivstoffet som gjør det mulig for et vanlig menneske å gjøre det umulige.


torsdag 11. juli 2013

Polarbrød

Det er sommer, og sola stikker seg frem mellom skyene en gang i mellom. Vi har vært med sjøen å bada en dag, og hatt bassenget fremme i hagen. Når dagene flyter litt over i hverandre, ungene (nesten) ikke har leggetid, eller må stå opp med vekkerklokka så viser det seg at måltider sklir lett ut. Middag tar vi helst i kveldinga, og da kanskje noe på grillen. Men ungene må jo ha mat i løpet av dagen... Polarbrød er oftest løsningen her når noe skal være raskt og enkelt servert mitt i hopping og bading. De er jo både gode ferske og etter en tur i fryseren. Jeg googla litt etter oppskrift, og har prøvd meg på en tidligere som ikke ble så vellykka, men i dag fant jeg en som virka veldig enkel...og etter litt modifiseringer så ble resultatet veldig bra.

Her kommer oppskrifta:

 100 g lettkokt havregryn
450 g sammalt hvete grov
 ca 500 g hvetemel
50 g sukker
1/2 ts salt
1 pk tørrgjer
5 dl melk
3 dl vann
1 dl nøytral olje
Bland alt det tørre.
Varm melk og vann til ca 37 grader
Deigen skal være som rundstykkedeig, fast og fin men litt klissete.
La deigen heve på et lunt sted i 1 time, ikke sett den i varmt vann men la den stå på benken med tørkle over.
Del deigen opp i ca 24 emner og trill dem ut til boller.
Trykk så bollene flate og kjevle dem videre ut til du får deigen på størrelse med et polarbrød.
Legg dem på stekeplate kledd med bakepapir og la dem hvile i ca 30 min.  Det er lurt å ha flere lag med bakepapir klart til å legge de ferdige polarbrødene på da det ikke er plass til så mange på hvert brett.
Prikk med en gaffel rund på polarbrødet.
Stek dem på 220 grader i ca 8-10 minutter, til dem såvidt begynner å få farge.
Avkjøl på rist.
 

Kos dere alle med sommeren, og la dagene flyte. Med polarbrød i skuffen er det aldri langt til et godt måltid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Koselig med en liten hilsen

Related Posts with Thumbnails