Her kommer oppskrifta:
100 g lettkokt havregryn
450 g sammalt hvete grov
ca 500 g hvetemel
50 g sukker
1/2 ts salt
1 pk tørrgjer
5 dl melk
3 dl vann
1 dl nøytral olje
Bland alt det tørre.
Varm melk og vann til ca 37 grader
Deigen skal være som rundstykkedeig, fast og fin men litt klissete.
La deigen heve på et lunt sted i 1 time, ikke sett den i varmt vann men la den stå på benken med tørkle over.
Del deigen opp i ca 24 emner og trill dem ut til boller.
Trykk så bollene flate og kjevle dem videre ut til du får deigen på størrelse med et polarbrød.
Legg dem på stekeplate kledd med bakepapir og la dem hvile i ca 30 min. Det er lurt å ha flere lag med bakepapir klart til å legge de ferdige polarbrødene på da det ikke er plass til så mange på hvert brett.
Prikk med en gaffel rund på polarbrødet.
Stek dem på 220 grader i ca 8-10 minutter, til dem såvidt begynner å få farge.
Avkjøl på rist.
Kos dere alle med sommeren, og la dagene flyte. Med polarbrød i skuffen er det aldri langt til et godt måltid.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Koselig med en liten hilsen