Morskjærlighet er drivstoffet som gjør det mulig for et vanlig menneske å gjøre det umulige.


søndag 16. september 2012

Hjemmelaget polarbrød

Mor har laget polarbrød....som faktisk ikke ble så aller værst. Så tenkte å dele min oppskrift med dere.

Polarbrød


  • 200 g havregryn
  • 900 g grov melblanding (kjøpes ferdigblandet i butikk)
  • 900 g hvetemel
  • 100 g sukker
  • 2 pose tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 5 dl vann
  • 6 dl melk
  • 2 dl olje

Kjør havregrynene i food processor til de blir som grovt mel. Bland så alt det tørre - malt havregryn, grovt mel, hvetemel, sukker, tørrgjær og salt - godt sammen.

Tilsett vann og melk som holder mellom 37 og 40 grader, blandet sammen med rapsolje, og eldt godt. Deigen skal ikke være fast, men god og elte..slik at den akkurat løsner fra bakebollen.

Hev i ca. 45 minutter.

Jeg delte deigen i flere små deler, trillet pølse og delte den opp i emner. Om en triller små boller av emnet så blir det lettere å få polarbrødene runde. Kjevl ut passe tynne brød.

Etterhev i ca 10 minutter

Stek midt i ovnene, på 225 grader i ca 7-8 min. Pass på at de ikke får noe særlig farge. Legg til avkjøling på rist. Når brødene er avkjølt kan de legges i poser. Det blir ca 35 brød av denne deigen.

Greit å ha i frysen. De tiner raskt så er greie å ta opp om morningen for en ekstra god niste til ungene på skolen.


Mmmmmm....så godt med litt smør og brunost. Nett så snop!!

4 kommentarer:

  1. oi, så gøy med oppskrift på polarbrød. Det må prøves! Har en liten dame her som bare elsker P-brød, så det faller nok i smak vil jeg tro :-)
    Ha en fin kveld!!

    SvarSlett
  2. De så gode ut! Her er hele familien glad i polarbrød, så dette må vel prøves en dag!

    SvarSlett
  3. Har fått en kommentar på at det er mye gjær i deigen. Enig der egentlig. Det er nok fult mulig å ha en pakke gjær i deigen, og bare la den heve lenger.

    SvarSlett

Koselig med en liten hilsen

Related Posts with Thumbnails