Polarbrød
- 200 g havregryn
- 900 g grov melblanding (kjøpes ferdigblandet i butikk)
- 900 g hvetemel
- 100 g sukker
- 2 pose tørrgjær
- 1 ts salt
- 5 dl vann
- 6 dl melk
- 2 dl olje
Kjør havregrynene i food processor til de blir som grovt mel. Bland så alt det tørre - malt havregryn, grovt mel, hvetemel, sukker, tørrgjær og salt - godt sammen.
Tilsett vann og melk som holder mellom 37 og 40 grader, blandet sammen med rapsolje, og eldt godt. Deigen skal ikke være fast, men god og elte..slik at den akkurat løsner fra bakebollen.
Hev i ca. 45 minutter.
Jeg delte deigen i flere små deler, trillet pølse og delte den opp i emner. Om en triller små boller av emnet så blir det lettere å få polarbrødene runde. Kjevl ut passe tynne brød.
Stek midt i ovnene, på 225 grader i ca 7-8 min. Pass på at de ikke får noe særlig farge. Legg til avkjøling på rist. Når brødene er avkjølt kan de legges i poser. Det blir ca 35 brød av denne deigen.
Greit å ha i frysen. De tiner raskt så er greie å ta opp om morningen for en ekstra god niste til ungene på skolen.
oi, så gøy med oppskrift på polarbrød. Det må prøves! Har en liten dame her som bare elsker P-brød, så det faller nok i smak vil jeg tro :-)
SvarSlettHa en fin kveld!!
Ser godt ut:-)
SvarSlettDe så gode ut! Her er hele familien glad i polarbrød, så dette må vel prøves en dag!
SvarSlettHar fått en kommentar på at det er mye gjær i deigen. Enig der egentlig. Det er nok fult mulig å ha en pakke gjær i deigen, og bare la den heve lenger.
SvarSlett